Qi Gong Oirschot

Logo Qi Gong Oirschot Qi Gong Ji-Chu

Bij Qi Gong Oirschot trainen en onderwijzen we vanuit de essentie van Qi Gong. Daarom wordt er alleen basis Qi Gong lessen gegeven bij Qi gong Oirschot. De leraren zijn gediplomeerd via Dim Mak Europe en blijven zich steeds bijscholen om een steeds hoger niveau in de Qi Gong te bereiken.

Wat het trainen bij Qi gong Oirschot bijzonder maakt is dat men in de lessen regelmatig oefeningen met een partner doet. Het voordeel hiervan is dat de twee personen die samen een oefening (partneroefening) doen door deze interactie elkaar kunnen helpen bij de uitvoering ervan. Waar we in de les ook de nadruk op willen leggen is dat men de energie die door het lichaam stroomt daadwerkelijk voelt en niet visualiseert. De partneroefeningen zijn een zeer goed didactisch middel daarvoor.

Qi Gong toegepast is krijgskunst

De basis van Qi Gong is meer dan 7000 jaar oud en is ontwikkeld met de gedachte om het te beoefen als een belangrijk middel tegen ziektes en als bescherming van de gezondheid, ook wel medische Qi Gong genoemd. Later werd de kennis over Qi Gong die men in vele jaren had verworven door de shaolinmonnikken gebruikt om hun krijgskunst (kung fu) te verbeteren. Deze laatste vorm van Qi Gong wordt ook wel martiale Qi Gong genoemd en is bedoeld om te beoefenen als martial art (krijgskunst). Omdat Dim Mak Europe openstaat voor alle Qi Gong stijlen en in een ongedwongen, plezierige manier met elkaar wil trainen is het ook zeker de bedoeling dat we van elkaar leren. Iedere Qi Gong stijl heeft zo zijn eigen essentie in hun oefeningen. Met onze open instelling streven we ernaar om zo diep mogelijk in de essentie van de Qi gong oefeningen te komen. Bent u geïnteresseerd in de martiale Qi Gong dan kunt u lessen volgen bij Kyusho Jitsu Oirschot. Beide soorten lessen volgen is natuurlijk ook mogelijk.

Shifu Louk Franken

Shifu Louk Franken

6e Dan Dim Mak en Chief instructor Dim Mak Europe
Chief instructor Qi Gong Ji-Chu
5e Dan Hapkido en Chief instructor
1e Dan Sin Moo Hapkido
1e Dan Kwan Nyom Hapkido

Lestijden

Maandag    20:45 uur – 21:45 uur Basis Qi gong
Donderdag in de oneven weken 20:45 uur – 21:45 uur Martiale Qi Gong
Met uitzondering van de zomervakvakantie en de kerstvakantie.

Adres

Fitness Oirschot
Industrieweg 9c
5688 DP Oirschot

Website:  Qi Gong Oirschot
E-mail:  info@qigongoirschot.nl
Tel.: +31 6 75 42 26 24

Qi Gong lessen volgen?

Om Dim Mak te kunnen uitoefenen is ten eerste de kennis en kunde van Kyusho Jitsu en Qi Gong nodig. Dim Mak Europe biedt naast het Dim Mak lesprogramma ook een goed uitgebalanceerd lesprogramma in Qi Gong aan. Bij het Qi Gong lesprogramma bestaat de mogelijkheid om examens af te leggen in de graden van Qi Gong Ji-Chu om zo te kunnen doorgroeien tot leraar Qi Gong Ji-Chu.
Lessen worden wekelijks gegeven bij onze erkende Qi Gong scholen.

Icon Dim Mak Europe