Martiale Qi Gong

Naast de Medische Qi Gong wordt er ook Martiale Qi Gong onderwezen bij Dim Mak Europe. Om de Martiale Qi Gong te kunnen leren dient men eerst kundig te zijn in de Medische Qi Gong. De Qi Gong lesstof van Dim Mak Europe is zodanig opgebouwd dat het ook in deze volgorde wordt onderwezen. De lesstof is gestructureerd opgebouwd zodat men via de Qi Gong graden naar een hoger niveau kan werken Voor de lagere Qi Gong graden kan men examen doen bij erkende Dim Mak Europe scholen. Voor de leraar Qi Gong graad doet men examen bij de Chief instructors van Dim Mak Europe.

Om een Dim Mak dangraad te kunnen behalen bij Dim Mak Europe dient men ook graden te behalen in het Dim Mak Europe Qi Gong. Daarom zijn de dangraad exameneisen voor iedere dangraad zo opgesteld dat de Medische Qi Gong en de Martiale Qi Gong daarin verweven zijn.

Het doel van Martiale Qi Gong

Het doel van de Martiale Qi Gong is om met behulp van Qi Gong iedere vorm van krijgkunst naar een hoger niveau te brengen. Dit kan door bestaande krijgskunsttechnieken aan te vullen met Qi Gong. Met andere woorden de bestaande techniek op een soepele manier uit te voeren zodat er weinig spierkracht nodig is. Dit wordt ook energetische technieken genoemd. Het voordeel hiervan is dat men in een gevecht minder snel vermoeid raakt maar ook dat deze technieken op een latere leeftijd nog erg effectief uit te voeren zijn. Het is bekend dat op latere leeftijd de spiermassa van de mens minder wordt. Omdat men met de Martiale Qi gong met zo min mogelijk spierkracht te werk gaat is het dus een krijgskunst die lang effectief uit te oefenen is.

Martiel Qi Gong China, Dim Mak

Fa Jin

Kanji Fa JinWat ook onderdeel uitmaakt van de Martiale Qi Gong is het Fa Jin. Dit wordt ook wel geschreven als Fa Jing. De vrije vertaling van het Chinese woord is “explosieve kracht”.
De explosieve kracht kan door een lichaam gegenereerd worden met toch zo weinig mogelijk spierkracht te gebruiken. Dit kan men bereiken door zo min mogelijk grote externe spieren te gebruiken maar daarnaast door de interne spieren te gebruiken om het skeletstructuur zo efficiënt mogelijke bewegingen te laten maken voor de gewenste techniek. Hierdoor heeft het lichaam geen onnodige spanning wat de snelheid van het bewegen vertraagd. De snelheid in de Fa Jin techniek is van groot belang. Dat bewijst de wet van Newton: kracht = massa x snelheid. Daarom zijn er in het algemeen ook geen grote bewegingen van het lichaam nodig om een grote kracht te kunnen genereren. Dit heeft weer als voordeel dat je bij de zelfverdediging op zeer korte afstand of in een kleine ruimte de technieken kunt uitvoeren, ook wel “close combat” genoemd. Een goed uitgevoerde Fa Jin techniek veroorzaakt een dusdanige pijn of beschadiging in het lichaam van de aanvaller dat vaak 1 aanraking van het lichaam voldoende is om het gevecht te laten stoppen.

7015662
DD Dagen
HH Uur
MM Min
Gebeurtenis start vernieuwingspagina om volgende aankomende gebeurtenis te zien