Hapkido Oirschot

Logo Hapkido Oirschot, Kyusho Jitsu, Martiale Qi Gong

Hapkido Oirschot bestaat uit leden die al een geruime tijd één of meerdere stijlen binnen het Hapkido of andere verdedigingssporten hebben beoefend en die het leuk vinden om in een goede en ongedwongen sfeer te trainen en kennis op te doen van Hapkido. Onze hoofddoelstelling is om onze leden te leren hoe je op een goede manier jezelf kunt verdedigen met behulp van Hapkido. We maken gebruik van technieken die voortkomen uit de Sin Moo Hapkido en Kwan Nyom Hapkido. Hapkido is een mooie maar zeer uitgebreide zelfverdedigingssport die voor iedereen toegankelijk is.

Kyusho Jitsu, Dim Mak en Qi Gong toegepast in Hapkido

In vele stijlen Hapkido wordt gebruik gemaakt van drukpunten. Deze techniek noemt men in het Koreaans Hyol do bup. Het gebruiken van drukpunten in Hapkido dus het Kyusho Jitsu / Dim Mak toepassen heeft als doel om de bestaande Hapkidotechnieken naar een hoger niveau te brengen om zo meer naar de essentie van de Hapkidotechnieken te gaan.

Bij Hapkido Oirschot wordt lesgegeven in Hapkidotechnieken die aangevuld worden met het gebruik van Kyusho Jitsu / Dim Mak. Er worden afzonderlijke examens afgenomen in Kyusho Jitsu kyugraden. Daarvoor kunnen leerlingen terecht bij Kyusho Jitsu Oirschot. Naast de Kyusho Jitsu / Dim Mak toepassingen worden er ook Hapkidotechnieken getraind met Qi Gong toepassingen. Hapkidotrainer Louk Franken is Chief Instructor bij Dim Mak Europe. Hapkido Oirschot is een erkende school bij Dim Mak Europe.

Shifu Louk Franken

Shifu Louk Franken

7e Dan Dim Mak en Chief instructor Dim Mak Europe
Chief instructor Qi Gong Ji-Chu
5e Dan Hapkido en Chief instructor
1e Dan Sin Moo Hapkido
1e Dan Kwan Nyom Hapkido

Lestijden

Hapkido
Maandag    20:30 uur – 21:30 uur 
Donderdag 20:30 uur – 21:30 uur

Met uitzondering van de zomervakvakantie en de kerstvakantie.

Adres

Fitness Oirschot
Industrieweg 9c
5688 DP Oirschot

Website:  Hapkido Oirschot
E-mail:  info@hapkido-oirschot.nl
Tel.: +31 6 75 42 26 24

Dim Mak lessen volgen?

Kyusho Jitsu, Dim Mak en Qi Gong lessen kun je volgen bij Dim Mak Europe. Deze lessen worden in de vorm van stages gegeven met een duur van 3 uur. Daarnaast kun je ook wekelijks Kyusho Jitsu en Dim Mak lessen volgen bij de door Dim Mak Europe erkende scholen. De meeste erkende scholen geven les in verschillende martial arts met aanvulling van Kyusho Jitsu en/of Dim Mak. Het is bij sommige van deze scholen ook mogelijk om Qi Gong lessen te volgen om daarmee vanuit Kyusho Jitsu naar het Dim Mak te kunnen werken. De door Dim Mak Europe erkende scholen kunt u ook vinden op onze site.
Voor meer informatie over deze scholen kunt u op onderstaande link klikken.

Icon Dim Mak Europe